Velkommen til Contra Dance PartnersContra Dance Partners har som formål at udbrede kendskabet til amerikansk folkedans, herunder contra dance og square dance. Nu er Contra Dance Partners også på Facebook - se Facebook - selvom du ikke selv har en profil.

Der danses i mange forskellige opstillinger: Mixer (kreds), contra (række), square (kvadrille), dobbeltrække (Mescolanza) og adskillige flere. En caller instruerer dansen og caller den undervejs. Man behøver altså ikke at kunne huske mange forskellige danse udenad. I stedet lærer man et antal grundfigurer som alle dansene er bygget op af - og så er man i gang.

Amerikansk contra dance er meget velegnet til en familie- eller en firmafest. Alle er hurtigt i gang.

Prøv selv. Kontakt os, så finder vi et hold der passer dig eller en god caller til din fest. Klik her

Traditionel amerikansk contradance er en livlig, social, lettilgængelig danseform som samtidig giver god motion.

Formand for Contra Dance Partners, Tove Sanger, fortæller: Mit første møde med square dance var helt tilbage i 1961, da jeg i biografen så en naturfilm af Walt Disney, der hedder The Living Desert. Jeg var 8 år gammel, og denne scene gjorde et stort indtryk på mig - jeg har i hvert fald aldrig glemt det. Klik på linket og se hvorfor. Scorpion Dance God fornøjelse og glade dansehilsner!

Herunder: Collage af billeder fra Contra Dance Partners bal 1. februar 2014 i Hedehusene.